Skaparstudion

Sabina Aspholm bloggar om pyssel
Header

Dekorerade ljus

12.12.2010 20:50 | Skriven av Sabina i Julpyssel | Pyssel till hemmet

Vanliga vita ljus finns att köpa förmånligt och det är lätt att piffa upp dem. Till detta behövs ett ljus, en servett, en sax, en bit bakplåtspapper och en varmluftspistol.

Välj en servett som har ett tydligt motiv för nu skall vi klippa ut motivet, så nära kanterna som möjligt. Servetter består av tre tunna papper, varav en är dekorerad, och de andra två är tomma. Separera servetten och behåll det pappret som har tryck.

Lägg sedan bilden på ljuset och snurra bakplåtspappret runt ljuset, försök att få det så spänt som möjligt så är det lättare att få bilden att fästa.

Nu behöver vi varmluftspistolen. Börja försiktigt att värma från ena kanten av bilden, håller man bakplåtspappret spänt är det lätt att se när stearinet börjar smälta. Tyvärr gick det inte att få en bra bild på detta skede men man ser tydligt då ljuset smält tillräckligt under servetten. Värm ej för mycket för då blir det gropar i ljuset. Detta skede tar inte allt för länge och då ni är klara har ni ett så här fint ljus att ge bort till en god vän, eller njuta av själv.

Kom ihåg att vara försiktig då ni bränner ljus! Placera alltid ljuset på ett eldfast underlag, på ett tillräckligt långt avstånd från antändligt material. Kom ihåg att aldrig lämna ett brinnande ljus obevakat!

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

4 svar

 • Camilla says:

  Bra tips. Jag har en bunt jättefina servetter hemma som jag av någon outgrundlig orsak sparat i åratal. Nu ska det inhandlas ljus. :) Passar ju som julklappar…

 • Claire says:

  Det blir ju superfint. Min mamma har gjort bilder på blockljus med decoupage- teknik, men det här verkar ju mycket lättare :)

 • Olivia says:

  Hej vart köper man en varmluft pisol?

 • Sabina says:

  Hej, jag har köpt min på Biltema. Är kanske inte den vackraste varmlufts pistolen men den fungerar och den var förmånligare än att köpa den som rosa färgad i en pysselaffär. De flesta pysselaffärer har också varmluftspistoler (finska. kuumailmapuhallin) till salu.Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *