Skaparstudion

Sabina Aspholm bloggar om pyssel
Header

Kort för flaska

29.12.2010 21:03 | Skriven av Sabina i Gå-bort-gåvor

Idag har jag tänkt visa er ett litet tips på en gå-bort-gåva passligt till nyårsfesten.

För att göra detta kort behöver ni kartong av valfri färg, mönsterpapper, dubbelsidigt tejp eller lim, valfria dekorationer samt en sax eller mattkniv och en linjal. Här –> MALL_FLASKKORT <– kan ni ladda ner en modell till flaskkortet. Om ni har en flaska av annan storlek eller vill lägga någonting annat i fickan så är det fritt fram att justera måtten.

Så här ser kortet ut då vi klippt ut det från kartongen och monterat ihop det.

Nu är det bara att mäta med linjal hurdana bitar vi behöver av mönsterpappret, mina bitar är en halv centimeter mindre än den delen mönsterpappret skall klistras på. Jag har även använt en brun stämpelfärg till att färga in kanterna på mönsterpappret, men detta är valfritt. Som dekorationer kan vi använda blommor, band, knappar eller glitter, använd det som faller er i smaken.

Så här blev mitt flaskkort med ficka. I fickan har jag stuckit ner en platta med mörk choklad och en påse med glöggkrydda. Tag gärna en bild på det ni gjort och mejla det till mig på adressen sabina.aspholm@hbl.fi.

I och med detta inlägg önskar jag Er alla ett riktigt Gott Nytt År 2011!

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

2 svar

  • Carita says:

    Ville kommentera inlägget om den fina ljuslyktan du gjorde av konservburken, men av nån anledning gick det inte att skriva in kommentar där.
    Kul med sådana här praktiska idéer, typ flaskan med fickan. Mera sådant!

  • Sabina says:

    Tack Carita för att du påpekade detta. Saken är nu åtgärdad och det går att kommentera alla inlägg.Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *