Skaparstudion

Sabina Aspholm bloggar om pyssel
Header

Påskägg

20.03.2012 20:58 | Skriven av Sabina i Påskpyssel

Inte långt kvar till påsk och idag tänkte jag visa er hur man lätt kan dekorera ett påskägg i papp. Dessa påskägg finns att köpa i de flesta pysselaffärer. Jag har använt mig av akrylfärg i vitt och rosa samt ett medel som heter krakleringsmedel. Jag valde att först måla mitt ägg med vit akrylfärg som botten, detta är valfritt.

Börja med grundfärgen, i mitt fall rosa. Måla ett jämt lager och låt torka. Då grundfärgen har torkat målar man ägget med krakleringsmedlet. Stryk på ett jämt, lite tjockare lager med krakleringsmedel. Låt torka, tar mellan 30 minuter och 1 timme beroende på hur tjockt lager man har av krakleringsmedlet.

Då krakleringsmedlet torkat är det dags för ytfärgen, i mitt fall vitt. När du målar ytfärgen är det viktigt att dra jämna drag och undvika att måla två gånger på samma ställe. Gör man det så ”försvinner” krakleringen och det blir endast råddigt.

På bilden under ser ni hur ytfärgen spricker upp och visar den färg jag använt som bottenfärg. Idén med kraklering är alltså att den färg man använder som grund är den färg som syns igenom sprickorna i ytfärgen.

Sedan är det bara att dekorera enligt smak och tycke. Jag har valt att limma på lite blommor, en fjäril och några halvpärlor, inte ett ägg i typiska påskfärger men tyckte det blev ganska fint. Skicka gärna bilder till mig på påskäggen ni själv gör, bilderna kan skickas till sabina.aspholm@hbl.fi.

 

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *