Skaparstudion

Sabina Aspholm bloggar om pyssel
Header

Påskfåglar

27.03.2013 11:16 | Skriven av Sabina i Påskpyssel

Idag blir det mera påskpynt, några färgglada fåglar att ha i påskgräset eller kanske i en bukett med tulpaner. Om du lägger äggen i påskgräset så tänk på att vaddäggen suger åt sej fuktighet och att akrylfärgen är vattenlöslig.

 

Beskrivning:

Börja med att färglägga vaddäggen, styroxägg går också bra, med akrylfärg.  Trä äggen på en tandpetare eller grillspett så är det lättare att måla. Jag målade mina ägg endast en gång men om du vill ha en intensivare och mera täckande färg målar du två eller tre gånger. När färgen har torkat limmar vi dit ögonen och lägger näbben på sin plats. Jag har använt mej av färdiga näbbar av plast men det går precis lika bra att klippa en näbb av orange kartong och limma på fågeln.

(klicka på bilden för att se den större)

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *