Skaparstudion

Sabina Aspholm bloggar om pyssel
Header

Lucka 3

03.12.2013 06:00 | Skriven av Sabina i Julkalender

Om några dagar firar Finland sin självständighetsdag. Dagen till ära skall jag visa er hur man snabbt och enkelt gör egna självständighets ljus. Det här är ett pyssel man även kan göra med barn.

Till ljusen använder jag plattor av bivax, till två ljus behöver man en blå platta och en vit. Bivax finns att köpa i de större pysselaffärerna. Skär den blå plattan på tvären enligt bilden samt en ca 1cm bred remsa av det vita bivaxet.

Lägg den vita remsan på det blå bivaxet där du nyss delade plattan, tryck försiktigt ihop dem. Klipp en tillräckligt lång bit av veken och lägg den på den blå plattan. Börja sedan försiktigt rulla det blå bivaxet, försök att få det så tätt som möjligt. Om du pysslar med barn rekommenderar jag att en vuxen rullar början på ljuset.

När ljusen är färdigt rullade pressa försiktigt fast den vita remsan.  Bivax är relativt mjukt så det går bra att forma ljuset en aning. Bivaxljus är ett snabbt och enkelt pyssel och en fin gåva. Istället för att dela plattan på tvären kan man dela den även på hälft. Då får man lite kortare ljus men även de är fina, på bilden är de gula ljusen gjorda på det sättet.

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *