Skaparstudion

Sabina Aspholm bloggar om pyssel
Header

Lucka 7

07.12.2013 06:00 | Skriven av Sabina i Julkalender

Den 13 december är sista dagen att skicka julkort inom Finland med de förmånligare julfrimärkena, ännu finns det alltså tid att göra korten själv. Samla ihop material, värm en kopp glögg och duka fram lite pepparkakor. Ta med barnen och gör personliga kort till släkt och vänner.

Här är tre kort jag gjort med temat julgran.

Det första kortet är en bild av julkorten jag skickade i fjol till släkt och vänner. Kortet är inte gjort i traditionella julfärger men man väljer givetvis de färger man själv gillar. Kortbottnens storlek är C6, vilket är den mest använda kortstorleken. För att få djup i sina kort är det vanligt att man ramar in motivet. Här fungerar den röda kartongen som ram och jag har klippt den ungefär en halv centimeter mindre än kortbottnen. Utan på den röda kartongen har jag vit kartong som i sin tur är en halv centimeter mindre än den röda biten. Jag har sedan använt mig av en teknik som kallas embossing för att få till de små upphöjda punkterna. Klipp ut cirklar i olika storlekar och olika färger och limma dem i formen av en julgran på den sist klippta vita kartongen, en del av cirklarna är fäst med små 3D limkuddar. Jag har valt att skriva ut texten på en skild pappersbit men texten kan såklart skrivas för hand eller med klistermärken rakt på kortet.

Till kort nummer två har jag använt olika gröna knappar för att forma en julgran. Även här är kortbottnen av storlek C6 och utanpå en bit mönsterpapper. För att få lite mera liv i kortet har jag använt en bit wellpapp som jag limmat knapparna på. Rött glitterlim mellan knapparna fungerar som julgransbollar. Tillgod jul texten kunde man använda t.ex hobbystickers med färdig text (finska ääriviivatarra). Dessa finns att köpa i de flesta pysselaffärer.

Det tredje kortet är ett paketkort men samma idé kunde man använda även till ett större kort. Jag har klippt tre lika stora gröna trekanter, lagt dem utanpå varandra och sedan sytt ihop dem på mitten. Granen är sedan limmad på en färdig paketkortsbotten och kanterna på granen är vikt upp så att kortet blir tredimensionellt. Granen har fått en aning glitterlim på kanterna och på kortbottnen har jag ritat svarta stygn och vita snöflingor.

Hur ser era kort ut i år? Jag tar gärna en titt på vad ni gjort.

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *