Skaparstudion

Sabina Aspholm bloggar om pyssel
Header

Lucka 12

12.12.2013 06:00 | Skriven av Sabina i Julkalender

Till alla julklappar behöver man paketkort, i butikerna finns det naturligtvis vackra paketkort men det är väldigt lätt att göra egna. Idag blir det tre snabba paketkort.

Det första paketkortet hör till de snabbare och kan utan tvekan göras även med barn. Klipp ut en cirkel av valfri storlek i vit kartong. Måla med svart tusch ögon och mun till snögubben. Klipp sedan på frihand ut en morot i orange kartong och klistra näsan på plats. Gör ett litet hål och fäst ett band för fastsättning på paketet.

Paketkort nummer två kan varieras i oändlighet. Jag har använt färdiga paketkortsbotten och med brun stämpelfärg stämplat både julgubben och texten. I hobbyaffärer finns ett brett sortiment av olika stämplar till olika tillfällen. Att stämpla är inte alls svårt och man klarar sej med två basvaror, en stämpel och stämpelfärg. Hittar man ingen stämpel med en text som passar, så går det lika bra att skriva för hand eller använda klistermärken.

Det sista paketkortet är inte svårt att göra men tar längst tid. Klipp först ut en rektangel av valfri storlek i röd kartong. Klipp sedan en remsa i svart och en fyrkant i gult. Klistra den svarta remsan på den nedre delen av det röda paketkortet och klipp en mindre fyrkant ur den gula fyrkanten och limma utan på den svarta. Klipp ut två vita cirklar i passlig storlek till knappar. Beroende på hur långt ditt paketkort är kan det hända att du behöver fler än två cirklar till knappar. Gör ett litet hål och fäst ett band för fastsättning på paketet.

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *