Skaparstudion

Sabina Aspholm bloggar om pyssel
Header

Lucka 17

17.12.2013 06:00 | Skriven av Sabina i Julkalender

Endast en vecka kvar till julafton men ännu hinner man göra några julklappar själv.

Olika produkter av filtkulor är väldigt populära för tillfället, det finns allt från servettringar till mattor. Färdiga filtkulor finns att köpa i de flesta pysselaffärer men om man vill kan man även göra dem själv. Till pannunderlaget jag gjort, har jag anvät 36 filtkulor man kunde kanske haft några fler så att underlaget blivit en aning större. Jag har sytt ihop kulorna med björntråd, först 6 kulor i rad (indikerat med rött på bild två) och sedan alla rader till ett underlag (med svart på bild två). Snabbt och enkelt.

Det är snart ett år sedan jag lärde mej virka med hjälp av internet och det som jag började med var disktrasor. Dels är de snabba att göra och så kan man öva sej på egentligen vilka maskor som helst. Den här disktrasan är virkad i ett garn som är 70% bambu och 30% bomull och virkad med enbart halvstolpar. Om halvstolpar känns svåra så virka disktrasan med enbart fasta maskor, det går precis lika bra.

Känner du dej sugen på att lära dej virka? Jag rekommenderar varm att du köper ett garnnystan och en virknål och t.ex sätter dej framför datorn och googlar. Internet är fullt av en massa olika instruktioner, både i skriftlig och video format. Jag lovar, det är hur lätt som helst.


fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *