Skaparstudion

Sabina Aspholm bloggar om pyssel
Header

Kuvertpåse

12.03.2011 10:30 | Skriven av Sabina i Annat pyssel

Idag skall jag visa er hur man gör en fin presentpåse av ett kuvert. Till detta behöver vi ett kuvert i valfri storlek, jag har använt mig av storlek C5, dubbelsidigt tejp samt någonting att dekorera påsen med.

Vi börjar med att klistra fast kuvertet och sedan biga ena kortsidan och båda långsidorna i samma mått från kanten, jag har bigat vid 3cm. Måtten kan anpassas efter storleken på kuvertet. Den andra kortsidan bigar vi lite längre från kanten, jag har bigat vid 4cm. Sedan klipper vi upp kuvertet i denna kortände. Vik alla bigade linjer ordentligt.

Sätt sedan handen ner i påsen och vik bottnen enligt bilden, använd dubbelsidigt tejp att fästa flikarna. Då har vi en färdig påse vi kan dekorera på valbart sätt.

Jag har gjort min påse till en liten pojke som fyller 1 år. Jag har valt att stänga min påse med ett litet runt gem, andra alternativ är ett klistermärke på baksidan av påsen eller gör två hål i påsen och knyt en vacker rosett.

Produkter jag använt: mönsterpapper av Basic Grey, stämpel av PaperMakerStamps, färgläggning med ProMarker, nummer klistermärke. Orginalidé, Tesa Prickiformar (www.tesaprickiformar.blogspot.com)

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Ett svarSvara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *