Skaparstudion

Sabina Aspholm bloggar om pyssel
Header

Mera påskägg

09.04.2014 06:00 | Skriven av Sabina i Påskpyssel

Jag hämtar mycket inspiration på Pinterest och nu inför påsk har jag sökt ideer till olika påskägg. Jag har dekorerat mina påskägg i naturnära färger men det är naturligtvis upp till var och en hur färggrannt man vill ha. Till detta pyssel har jag använt vaddägg som finns att köpa i pysselaffärer.

De första äggen är dekorerade med sidor från en gammal bok, tidningspapper passar lika bra. Jag har använt mej av ett ämne som heter ModgePodge, andra alternativ är decoupage lack eller en blandning av lim och vatten. Börja med att riva pappret i remsor, ca 1cm breda.  Stryk ett lager av limämnet på ägget och lägg på pappersremsan, stryk mera lim på pappret så det fäster helt. Fortsätt tills hela ägget är täckt och låt torka. Speciellt om du använder tidningspapper rekommenderar jag att då limmet torkat att du stryker på ett lager lim till för att slutresultatet skall bli mera hållbart.

De andra äggen har jag klätt med jute band, färggranna garn blir också fint. Till detta pyssel behöver du inte annat än jute band eller garn och lim, t.ex EriKeeper. Lägg lim på ägget och vira bandet runt,  runt så tätt som möjligt.

image

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *