Skaparstudion

Sabina Aspholm bloggar om pyssel
Header

Kortbok

01.02.2014 06:00 | Skriven av Sabina i Annat pyssel

Jul och nyår har firats och jag har njutit av min vintersemester. Nu är jag tillbaka i Skaparstudion och skall försöka komma med nya ideér och pyssel en gång i veckan. Idag lever vi ännu kvar i julstämningen med redan nästa vecka blickar vi framåt och börjar med pyssel för alla hjärtans dag.

Alla fina kort man får hamnar allt som ofta, i alla fall hos oss bara i en låda och glöms snabbt bort.  Därför bestämde jag mej för att alla kort jag får i år skall samlas i en liten bok. Bokens pärmar har jag gjort av papp från en förpackning med flingor och sedan klätt med ett fint mönsterpapper, storleken på pärmarna är ungefär A5. Mönsterpappret är fäst med dubbelsidigt tejp. Jag rekommenderat att ni alltid använder dubbelsidigt tejp i stället för lim då ni fäster papper på kort eller dylikt. Om man vill kan man ännu dekorera pärmen med t.ex klistermärken, årtalet på min frampärm är klistermärken. Jag har dessutom använt mej av olika texter klippta från mönsterpapper och cykel är stämplad i svart. När pärmarna är färdiga stansar man hål i ena långsidan med en hålstans, gör likadant med alla kort som skall läggas i boken. Jag har använt mej av öppningsbara metallringar för att lägga ihop min lilla bok men man kunde tänka sej att även knyta ett vackert band genom de stansade hålen och knyta en rosett. Allt eftersom man (förhoppningsvis) får kort på posten är det bara att stansa hål i dem och lägga in i boken.

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *