Skaparstudion

Sabina Aspholm bloggar om pyssel
Header

Lucka 2

02.12.2013 06:00 | Skriven av Sabina i Julkalender

Det är lätt att snabbt få till en fin krans att hänga på ytterdörren. Det finns relativt förmånligt färdiga stommar att köpa i pysselaffärerna och där finns det även färdiga dekorationer att köpa.

Min krans har jag prytt med några små kottar, lite röda bär och en domherre. Granriset ger snabbt volym till kransen och täcker även ståltrådarna som används för att fästa dekorationerna. I mitten hänger ett rött hjärta och som pricken på i:et knöt jag en liten rosett i ett fint julband. Min krans blev väldigt traditionell med granris och en domherre. Andra saker man kunde dekorera kransen med är blommor i filt eller kanske limma dit några fina små pepparkakor. Gillar man de mera glittrande dekorationerna kunde man linda kransen med julgransglitter samt använda sej av glittrande julstjärnor eller julgranskulor.

Så här inför jul är pysselaffärerna fyllda med dekorationer som går att använda till kransar. En del har färdigt ståltråd för att fästa i kransen men man kan även limma dekorationerna på kransen. Om man använder lim rekommenderar jag att använda smältlim (finska kuumaliima).

Om du inte vill använda en stomme av kvistar finns det andra alternativ. Kransar av frigolit finns i flera olika storlekar och även lite olika modeller. Kransen kan man sedan klä med filt eller linda in i yllegarn. Gör kransen enfärgad eller randig och klä med fina blommor i filt. En krans gjord på torkade äppelskivor trädda på en ståltråd blir fin att hänga ute i ett träd för fåglarna att mumsa på.

Titta in på Pinterest för fler idéer till fina kransar.

 

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

2 svarSvara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *