Skaparstudion

Sabina Aspholm bloggar om pyssel
Header

Ugglor i mossen

03.10.2011 19:30 | Skriven av Sabina i Annat pyssel

Av tomma wc-pappersrullar kan man pyssla en hel del och idag visar jag er hur man gör några söta ugglor. Ett pyssel som passar bra att göra med barnen en regning höstdag kanske?

Börja med att vika ner kanterna så att de möts på mitten och måla sedan wc-pappersrullen i valfri färg (akrylfärg).

Klipp sedan ut cirklar i ett vackert mönsterpapper, 2X5cm, 2X4cm och 1X1,2cm och en näbb. Den lilla cirkeln i mönsterpapper klipper vi på hälften. Dessutom behövs 2 vita cirklar med en diameter på 2,5cm och 2 svarta cirklar med en diameter på 1,2cm.  Jag har duttat på brun stämpelfärg runt alla kanter men det är naturligtvis valfritt

Sedan börjar vi bygga ihop vår lilla uggla. Jag brukar börja med ögonen för att få allting att passa ihop. Så de svarta cirklarna limmas på de vita cirklarna och sedan på wc-pappersrullen. Lägg till näbben och fötterna. Vingarna bildas av de två större cirklarna i mönsterpapper. På mina ugglors ögon har jag använt mig av ett ämne som kallas Glossy Accent för att få lite glans och 3D effekt.

Klart. Visst blev de fina?

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

4 svarSvara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *