Skaparstudion

Sabina Aspholm bloggar om pyssel
Header

Blomma i tyg

02.11.2011 22:39 | Skriven av Sabina i Annat pyssel

De här tygblommorna är så enkla att göra och man kan använda dem till en massa olika saker. Till dessa blommor behöver vi syntetiskt organza tyg, en sax och ett ljus.

Börja med att klippa ut cirklar i tyget, jag har klippt 9 cirklar i olika storlekar. Kanterna behöver inte vara jämna så det är bara att klippa på. Man kan ha så många lager man vill och man kan ha vilken storlek som helst på cirklarna.

Sedan skall alla kanterna värmas, själv tycker jag att det är lättast att värma kanterna över ett ljus. VAR YTTERST FÖRSIKTIG MED DETTA STEG! Håll i cirkeln och för tyget närmare ljuslågan, sätt inte tyget i lågan utan håll det bara så nära att tyget rullar sig av värmen. Det är meningen att kanterna skall smälta en aning, inte brännas.

När alla tygcirklarna är klara skall det se ut ungefär såhär.

Sedan skall alla cirklarna fästas vid varann. Jag brukar sy fast alla lager med några stygn i mitten men om du inte vill sy kan man även lägga lite lim mellan alla delar.

Till blommans mitt finns det några olika alternativ man kan använda, jag har använt mig av en dekoratrionsbrad men man kan använda t.ex pärlor eller en knapp. Jag har även satt glitterlim på alla kanter för att lite lyxa till det.

Så där, nu är blomman färdig. Blomman kan man använda till att b.la. dekorera paket eller presentpåsar men man kan även fästa blomman på ett hårspänn. Vill man ha blomman som en brosch så limma först fast en cirkel i filt under blomman innan du fäster själva broschen (även den kan fästas med lim). På detta sätt blir broschen en aning stadigare.

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *