Skaparstudion

Sabina Aspholm bloggar om pyssel
Header

Paketpapper

05.12.2010 20:13 | Skriven av Sabina i Julpyssel

Idag skall jag visa er lite pyssel man  kan göra tillsammans med barnen så här inför jul, nämligen stämpla med potatis. I detta inlägg har jag stämplat på brunt paketpapper, kunde lika gärna vara rött eller grönt papper eller kraftpapper. I ett senare skede kommer jag att pyssla paketkort som matchar till paketpappret.

För att komma igång behöver ni: papper att stämpla på, potatis, akrylfärg av valfri färg, en pensel och eventuellt små pepparkaksformer.

Före vi börjar stämpla skär vi ut ett mönster i vår potatis, jag har valt som motiv en stjärna och ett hjärta. Tryck in pepparkaksformen i potatisen och skär försiktigt bort potatisen som blir utanför formen. Avlägsna sedan pepparkakspormen.

Sedan är vi klara att börja stämpla. Häll upp lite färg på en tallrik eller dylikt. Stryk färg på potatisen med penseln, och tryck potatisen mot pappret. Jag har valt att stämpla enbart med en vit färg och försöker hålla mej till ett mönster, men i detta skede är det bara att stämpla på. Låt kreativiteten flöda.

Så, då är vårt paketpapper klart! Då färgen torkat har jag tillsatt ett tunt lager glitterlim på stjärnorna, även det med en pensel.

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

2 svar

  • Neve says:

    Så kul! Tack att du påminde mig om hur man går till väga. Finns det akrylfärg i andra än riktiga specialaffärer? Hur beter sig akrylfärger med hud, kläder, möbler eller golv? Jag frågar för att jag har lite mindre bra erfarenheter av livsmedelsfärg…. Den kan vara extremt svår att få loss om den hamnat på fel ställe.

  • Sabina says:

    Akrylfärg finns att köpa i vanliga pysselaffärer eller t.ex i en supermarket med en bra pappersavdelning. Akrylfärger är vattenbaserade så skall nog lossna bra om det skulle hamna färg på fel plats, men ta det säkra före det osäkra och skydda arbetsplatsen bra med tidningspapper eller dylikt.Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *