Skaparstudion

Sabina Aspholm bloggar om pyssel
Header

Blöjkaka

20.07.2011 15:22 | Skriven av Sabina i Gå-bort-gåvor

Sådana här blöjkakor, eller Diapercakes, har blivit allt vanligare gåvor till blivande föräldrar även här i Finland. Själv stötte jag på idén för något år sedan i en amerikansk blogg. Kakan är inte svår att göra och uppskattas säkert av de blivande föräldrarna.

För att göra kakan behöver vi blöjor, gummiband, paketband och sidenband. Alternativt även tuttflaska, våtservetter och dylikt.

Börja med att rulla blöjorna. Beroende på märket är det lite olika färger och mönster, jag valde att rulla så att bilden på blöjan blev synlig men skulle jag rullat åt andra hållet hade jag fått helt vita blöjrullar. Till den här blöjkakan har det gått åt cirka 80 blöjor.

Jag har dessutom satt gummibandet relativt högt uppe för att jag då kakan är färdig, väljer att plocka bort gummibanden från det blöjor som blir längst ut.

Träd sedan ett större gummiband runt några blöjrullor och fyll på till önskad storlek.

Om man vill kan man även lägga till andra saker än blöjor i kakan, i den kaka jag gjorde har jag i den nedersta delen av kakan satt två tuber med salvor. Då man har önskad storlek på sin kaka är det bara att plocka bort en blöja där man önskar sätta till någonting annat. Jag har även i mitten av kakan satt ett paket med våtservetter för att hålla följande lager på plats, alternativt kan man använda en flaska med någonting bubbligt till föräldrarna eller bara en tom hushållspappersrulle.

Då allting är på plats och kakdelen fått den storlek man önskar knyter man ett band, t.ex. paketband, hårt runt kakan för att den skall hålla ihop. Sedan är det bara att börja bygga på följande del på kakan.

Här ser ni en bild på den färdiga blöjkakan, I lager nummer två har jag satt till en tuttflaska och högst upp en skallra, dessutom finns det med en tutt och en bitring. Över det mindre vackra paketband jag använt för att hålla ihop de olika kakdelarna har jag knutit ett blått sidenband.

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *