Skaparstudion

Sabina Aspholm bloggar om pyssel
Header

Hjärta av pärlor

23.01.2013 19:49 | Skriven av Sabina i Pyssel till hemmet

Det har länge varit tyst i Skaparstudion men nu öppnar jag dörrarna igen.

Jag har planerat lite nya grejer för detta år, b.la kommer jag att presentera lite olika pyssel material. Jag hade även tänkt om jag skulle ordna några små utmaningar för er under året, vad tror ni om en sådan idé? Kanske det även blir några gästande bloggare här i Skaparstudion.

Idag tänker jag visa er ett pyssel jag höll på med under jul. Jag älskar julen och brukar samla på mej av de flesta jultidningar butikerna har att erbjuda. Ett återkommande pyssel i tidningarna är röda bär uppträdda på järntråd och sedan format till ett hjärta. Jag tycker det ser vackert ut men jag vill gärna ha något lite mera hållbart än bär så jag köpte röda träpärlor. De hjärtan jag gjorde av röda pärlor använde jag till att dekorera julklapparna med, som en liten extra gåva.

Jag gjorde även ett  större hjärta av vita träpärlor som jag skall hänga upp på vår ytterdörr. Detta är ett otroligt lätt pyssel men visar er ändå en liten bildserie på hur jag har gjort mina hjärtan, hoppas den är till hjälp.

 

Beskrivning:

Klipp med hjälp av en avbitare en bit järntråd, använd inte kökssaxen. Forma en liten knorr i den ena ändan av järntråden med hjälp av en rundtång, detta för att pärlorna inte skall falla av. Trä sedan pärlorna på järntråden. Jag har använt mej av 14mm träpärlor men man kan använda sej av vilka storlek som helst. Trä på så många pärlor du vill, till det stora hjärtat har jag använt 54 stycken. När du är nöjd med storleken trär man änden av järntråden genom öglan och snurrar järntråden ett par varv för att hålla ihop hjärtat. Klipp av överlopps järntråd och forma till ett hjärta. Knyt ett band i öglan och häng upp.

(klicka på bilden för att se den större]

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *